Німецький концерн Rheinmetall постачає Україні автоматизовані системи розвідки

19:33, 01.03.2023
Німецький концерн Rheinmetall постачає Україні автоматизовані системи розвідки

Україна отримає від Німеччини автоматизовані системи розвідки

Німецький оборонний концерн Rheinmetall у рамках замовлення уряду Німеччини розпочинає поставку в Україну автоматизованих систем розвідки

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні компанії.

 

"Ці розвідувальні системи, відомі як SurveilSPIRE, складаються з мобільних веж спостереження з обладнанням для відеоспостереження вдень і вночі, мінідронів з автопілотом і системи управління. У комплект поставки також входять транспортні засоби. Вартість замовлення становить двозначну суму в мільйони євро. Доставка вже почалася", - йдеться у повідомленні.

 

Rheinmetall співпрацює в цьому проекті з естонською компанією DefSecIntel. Ці розвідувальні системи в основному використовуються для моніторингу великих ділянок місцевості з якомога меншою кількістю персоналу.

 

Rheinmetall вже бере участь у кількох проєктах на підтримку України.

 

Як відомо, Міністерство оборони Німеччини підписало контракт з одним із найбільших німецьких виробників військової техніки концерном Rheinmetall на виробництво 35-мм боєприпасів для зенітних самохідних установок Gepard, які перебувають на озброєнні українських військових.

 

Німеччина пообіцяла передати Україні танки Leopard 2 та БМП Marder у березні.

 

Як повідомляла УМ, шість мостоукладальників BIBER, вантажівки Zetros, маскувальні сітки та аптечки Україна отримала від Німеччини.