Війна за «Троєщинські луки»: апеляційний суд повернув Києву землю заказника

10:33, 01.03.2023
Війна за «Троєщинські луки»: апеляційний суд  повернув Києву землю заказника

Подібних перемог із "відбиття" земель столиці від забудовників, не так багато. Свого часу екс мер Києва Черновецький зі своєю "молодою командою" на право й наліво "роздавав" земельні ділянки Києва "потрбним" бізнесменам.і (Фото: Фейсбук Департамент земельних ресурсів ВО Київської міської ради, КМДА)

Скаргу Департаменту земельних ресурсів задовольнив Північний апеляційний господарський суд  та повернув територіальній громаді Києва 375 гектарів землі заказника "Троєщинські луки" у Деснянському районі.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Департамента земельних ресурсів Київської міської держадміністрації у Фейсбуці.

 

Апеляційні скарги у справі були подані Київрадою і ГО "Київський еколого-культурний центр".

 

Як зазначив адвокат Олександр Дядюк, який на суді представляв інтереси ГО "Київський еколого-культурний центр", своїм рішенням суд скасував незаконну реєстрацію 375 га заказника "Троєщинські луки", якими з допомогою "чорного" нотаріуса заволоділо сільгосптовариство "Нова Україна".

 

"Троєщинські луки"були оголошені ландшафтним заказником місцевого значення у 2020 році рішенням Київради. Згодом сільгосптовариство "Нова Україна" оскаржила це рішення в Господарському суді Києва – забудовники намагалися довести, що передана заказнику земля була раніше виділена їм для забудови.

 

Нагадаємо, що в 2021 році Госпсуд відмовив забудовникам в позові, і вже у 2022 році це рішення було оскаржене сільгосптовариством "Нова Україна".

 

Як повідомляла УМ, Коломойський планує звести в Карпатах ще 2 мегакурорти: гектари лісів за рік зникнуть.