Щоденно росія здійснює понад 10 кібератак на Україну – СБУ

09:54, 28.02.2023
Щоденно росія здійснює понад 10 кібератак на Україну – СБУ

Війна ведеться не лише на болі бою, але й у віртуальному світі.

У середньому понад десять кібератак на Україну російські хакери здійснюють кожного дня.

 

Як інформує УМ, про це в інтерв’ю британській газеті The Independent сказав керівник Служби безпеки України, генерал-майор Василь Малюк.

 

«Це різні типи атак, іноді дійсно масові, іноді досить витончені. Нині росія щодня здійснює в середньому понад 10 кібератак. Цілі у них різні: державні ресурси, об’єкти критичної інфраструктури тощо. Але ми успішно протидіємо ворогу і в кіберпросторі», - сказав він.

 

Зазначається, що у 2020 році СБУ зафіксувала 800 кібератак, у 2021 році – близько двох тисяч. Проте вже після повномасштабного вторгнення рф в Україну їх зафіксували понад 4 500.

 

За словами Малюка, на фоні безпрецедентного розмаїття атак з боку росії СБУ довелося повністю реорганізуватися, щоб протистояти цій загрозі.

 

«Офіцери СБУ буквально живуть на передовій. Наші кіберспеціалісти енергійно працюють день і ніч, щоб відбивати ворожі кібератаки», — зазначив він.

 

Голова СБУ переконаний, що незважаючи на атаки росіян на різних напрямках як фізичних, так і цифрових, Україна переможе.

 

«Я, як будь-який українець, не маю ілюзій щодо путіна та його мотивів у цій війні. Тому моє послання йому просте: ви ніколи не зламаєте і не знищите нас. Ми боремося не лише за майбутнє України, а й за безпечне майбутнє всього цивілізованого світу», - підкреслив він.

 

Нагадаємо, що сайт Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів 23 лютого зазнав кібератаки.

 

Як повідомляла УМ, російські хакери намагалися проникнути у мережі багатоквартирних будинків.