У Херсоні затримали зрадників з російської катівні

15:04, 27.02.2023
У Херсоні затримали зрадників з російської катівні

Українських зрадників, які знущалися із своїх же українців у катівнях, затримано

Працівники СБУ й ДБР у рамках стабілізаційних заходів викрили й затримали у звільненому Херсоні очільників російської катівні, що облаштували під час окупації міста.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Служба безпеки України у Телеграмі.

 

«Серед затриманих – колишній заступник начальника місцевої виправної колонії, який під час тимчасової окупації міста підтримав російських загарбників», - пише СБУ.

 

Під час окупації зрадник добровільно погодився на співпрацю з агресором і погодився увійти до керівного складу створеного рашистами "управління служби виконання покарань у Херсонській області".

 

 

Також колаборант організував незаконне утримання викрадених українців у камерах російської в’язниці. В катівні проти українців застосовували психологічний тиск, тортури і погрози вбивства.

 

 

«Ще одним колаборантом виявився очільник «відділу комунально-побутового, інтендантського та господарського забезпечення» колишньої російської тюрми. Зловмисник відповідав за продовольче забезпечення адміністрації окупаційного органу»,- пише пресслужба.

 

 

 

Ще один зрадник раніше працював у Херсонському СІЗО, а з початку війни погодився на пропозицію окупантів увійти до складу "відділу охорони колонії". Там він разом з іншим колаборантом брав участь у каральних рейдах проти місцевих жителів, які чинили спротив загарбникам.

 

Як повідомляла УМ, контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала розгалужену агентурну мережу фсб, яка діяла у прифронтових районах півдня України.