Не долетів: місію SpaceX Crew-6 з російським космонавтом терміново скасували

11:26, 27.02.2023
Не долетів: місію SpaceX Crew-6 з російським космонавтом терміново скасували

Команда екіпажа складалася з 4 астронавтів. (Фото: Твіттер SpaceX.)

В останні хвилини через проблеми з наземними системами скасували запуск місії NASA та SpaceX Crew-6. Ця місія повинна була відправити на Міжнародну космічну станцію чотирьох астронавтів — командира корабля Стівена Бовена та пілота Вуді Хобурга із NASA, астронавта із ОАЕ Султана Аль-Нейаді, а також російського космонавта Андрія Федяєва.

 

Як інформує УМ, про це 27 лютого повідомили у Твіттері  SpaceX.

 

Наземні космічні системи складаються з кількох основних компонентів, які включають у себе наземні станції, центри керування польотами, наземні мережі, віддалену інфраструктуру та стартові комплекси.

 

У SpaceX повідомили, що проблеми сталися в системі подачі палива у двигуни (TEA-TEB). Місію відклали на невизначений термін.

 

У липні 2022 року NASA і «Роскосмос» підписали угоду про перехресні польоти — американські астронавти літатимуть на МКС на борту російського космічного корабля «Союз», а російські космонавти підніматимуться на борт приватних американських кораблів (переважно від SpaceX). США та рф продовжують працювати над спільними запусками, попри погіршення відносин через російське вторгнення в Україну.

 

Як повідомляла УМ, російський Союз МС-22 повернуть на Землю після аварії на МКС.