ЗСУ знищили вночі 11 «шахедів», ворог завдав ударів по Хмельницькому

09:28, 27.02.2023
ЗСУ знищили вночі 11 «шахедів», ворог завдав ударів по Хмельницькому

На варті українського неба. (facebook.com/kpszsu)

Цієї ночі сили оборони України збили 11 "Шахедів", загалом для повітряної атаки ворог застосував 14 безпілотників.

 

Як інформує УМ, про це 27 лютого повідомив  Генеральний штаб ЗСУ у Facebook та Київська міська військова адміністрація у Telegram.

 

«Вночі, з 23.00 і до ранку, російські окупанти застосували по території України 14 БпЛА типу "Shahed". Попередньо 11 цих дронів збили українські захисники», - сказано в повідомлені.

 

У повітряному просторі навколо Києва було збито 9 безпілотників, повідомив голова Київської МВА Сергій Попко.

 

«У повітряному просторі навколо Києва було збито 9 БПЛА. За попередньою оцінкою, ворог застосував баражуючі боєприпаси "Shahed".

 

Атака дронів здійснювалася двома хвилями, максимально розтягнутими за часом. Таким чином противник намагався реалізувати свою тактичну мету – виснажити нашу ППО. Тому нічна повітряна тривога в Києві тривала довгих п'ять з половиною годин.

 

За попередніми даними, обійшлося без жертв та влучань в об’єкти інфраструктури», - говориться в повідомлені КМДА.

 

Крім того росіяни завдали 3 удари по Хмельницькому: одна людина загинула та ще 4 дістали поранення є загиблий і поранені, повідомив  голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій у Telegram, мер Хмельницького  Олександр Симчишин у Telegram

 

«Вночі рашисти вчергове атакували Хмельниччину. Завдано 3 удари по місту Хмельницькому. За попередньою інформацією, маємо 1 загиблого та 4 поранених», - написав Гамалія.

 

Голова ОВА зазначив, що постраждали цивільні будинки. Станом на 7:30 ранку триває гасіння пожеж.

 

Мер Хмельницького Олександр Симчишин повідомив, що загиблий – рятувальник ДСНС. Він загинув під час виконання службового обов’язку.

 

Нагадаємо, що ввечері 26 лютого у Києві та низці областей оголосили повітряну тривогу. Сили протиповітряної оборони збили над Чернігівською областю три безпілотники-камікадзе типу "Шахед".

 

Росіяни завдали два удари по об'єкту цивільної нежитлової інфраструктури Запоріжжя.

 

Як повідомляла УМ, на аеродромі «Мачулищі» в Білорусі пролунали вибухи.