Нагороди отримали десятки нацгвардійців – Клименко привітав героїв, фото

13:25, 26.02.2023
Нагороди отримали десятки нацгвардійців – Клименко привітав героїв, фото

Під час нагородження нацгвардійців. (Фото: МВС України)

Державні та відомчі нагороди 96 військовослужбовцям Національної гвардії, які виконували бойові завдання на сході України та брали участь в обороні Києва вручив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

 

Як інформує УМ, про це 26 лютого МВС повідомляє у Телеграмі.

 

“Відповідно до указу Президента Володимира Зеленського Клименко вручив захисникам ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, “За мужність” ІІ та ІІІ ступеня, а також медалі “За військову службу Україні”, “Захиснику Вітчизни” та “За врятоване життя”, - йдеться у повідомленні.

 

Перед початком церемонії нагородження очільник МВС згадав захисників, які віддали життя за незалежність України. Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

 

 

“Велику данину ми платимо за свободу нашої держави. У нас загинуло багато колег. Я бажаю кожному з вас зберегти своє життя та берегти своїх побратимів, які поруч”, - звернувся до захисників Клименко.

 

Після вручення нагород міністр подякував військовослужбовцям і наголосив, що вони своїми вчинками наближають Україну до перемоги.

 

“Хочу подякувати за ту службу, стійкість та вірність присязі, яку кожний з вас проявив, починаючи з перших днів цієї війни. Незважаючи на труднощі, ми чітко віримо і знаємо, що незабаром перемога”, - наголосив Клименко.

 

 

Нагадаємо, що в лютому Клименко побував у Головному військово-медичному клінічному центрі Державної прикордонної служби, де разом з головою Держприкордонслужби Сергієм Дейнеком відвідав поранених прикордонників та вручив їм нагороди.

 

Як повідомляла УМ, Ігор Клименко призначений в.о. міністра МВС.