Генерали Ірану нахвалюють нову крилату ракету з дальністю 1650 км

12:33, 25.02.2023
Генерали Ірану нахвалюють нову крилату ракету з дальністю 1650 км

Начальник штабу збройних сил Ірану генерал-майор Мохаммад Багері та командувач повітряно-космічними силами КВІР Амір Алі Хаджізаде під час демонстрації ракети «Хейбаршекан»

Головний командувач Корпусу вартових революції Амір Алі Хаджізаде заявив, що Іран розробив крилату ракету з радіусом дії 1650 км (1025 миль).

 

Це може викликати занепокоєння Заходу після використання Росією іранських безпілотників в Україні. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.

 

Ця розробка може спричинити стурбованість Заходу у світлі того, що Росія вже використовує ударні іранські дрони проти мирного населення України.

 

«Наша крилата ракета з дальністю 1650 км поповнила ракетний арсенал Ісламської Республіки Іран», – заявив Хаджізаде.

 

Він сказав, що Іран не мав наміру вбивати «бідних солдатів», коли він атакував балістичною ракетою сили під проводом США в Іраку через кілька днів після того, як іранський військовий командувач Касем Сулеймані був убитий під час удару безпілотника США в 2020 році в Багдаді.

 

Тож Хаджізаде  і раніше неодноразово заявляв про бажання помститись США за ліквідацію високопоставленого іранського командира.

 

«З Божою волею, ми хочемо вбити колишнього президента США Дональда Трампа. Колишній держсекретар Майк Помпео… і військові командири, які наказали вбити Сулеймані, мають бути вбиті», — сказав він в інтерв’ю.

 

Іранські лідери часто клялися жорстоко помститися Сулеймані .

 

Іран розширив свою ракетну програму, зокрема свої балістичні ракети, всупереч спротиву з боку Сполучених Штатів і виразам занепокоєння з боку європейських країн. Тегеран стверджує, що програма є суто оборонною та має стримуючий характер.

 

Раніше іранська влада запевняла, що поставила Москві безпілотники ще перед війною в Україні. Але ці дрони російська армія використовувала та використовує для обстрілу критичної та цивільної інфраструктури.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони Великої Британії вважає, Росія вичерпала запаси іранських дронів, оскільки їхні запуски по Україні практично припинились. Однак рф прагнутиме їх поповнити.