У Гаазі створять Міжнародний центр з розслідування воєнних злочинів рф

15:20, 23.02.2023
У Гаазі створять Міжнародний центр з розслідування воєнних злочинів рф

Путін не залишиться непокараним: центр з розслідування воєнних злочинів рф підготує обвинувальний акт

Голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов заявив, що Міжнародний центр з розслідування злочину агресії в Україні, який створять у Гаазі, покликаний фіксувати злочини російської федерації проти України. Окрім цього, організація підготує обвинувальний акт для президента- диктатора володимира путіна.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив на брифінгу.

 

“Ще одна вагома річ - у місті Гаага запрацює Міжнародний центр з фіксування розслідування за злочини агресії. Це завдяки нашим партнерам, завдяки зусиллям Офісу генерального прокурора України, завдяки зусиллям Президента в місті Гаага почне функціонувати міжнародна установа, яка займається збором, фіксуванням і збереженням доказів для майбутнього трибуналу. Ця установа фактично покликана вже зафіксувати ті факти і підготувати в майбутньому обвинувальний акт путіну та іншим особам, надати всі ці документи”, - сказав Маслов.

 

Як відомо, на початку лютого 2023 року президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про створення у Гаазі Міжнародного центру з розслідування злочину агресії в Україні, який працюватиме у координації з представниками України та Нідерландів, а також із європейськими партнерами.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський переконаний, що між українцями та росіянами наразі величезна прірва, як політична, так і історична. При цьому, глава держави акцентував, що російський диктатор владімір путін поводиться як керівник нацистської Німеччини Адольф Гітлер під час Другої світової війни, і не буде йому від українців прощення.