На тлі візиту Байдена до Європи рф невдало випробувала балістичну ракету «Сармат» - CNN

10:33, 22.02.2023
На тлі візиту Байдена до Європи рф невдало випробувала балістичну ракету «Сармат» - CNN

Якби випробовування "Сармата" пройшли успішно - путін неодмінно про це б згадав у своїй вчорашній "історичній промові-зверненні до співгромадян.

Росіяни невдало випробували міжконтинентальну балістичну ракету «Сармат» під час візиту до Києва президента США Джо Байдена

 

Як інформує УМ, про це 22 лютого повідомили світові ЗМІ, зокрема, CNN.

 

За словами одного американського чиновника, росія заздалегідь повідомила Сполучені Штати про запуск. Інший чиновник сказав, що випробування не становили небезпеки для Сполучених Штатів і що США не розглядають випробування як ескалацію. При цьому саме випробування ракети, здатної нести кілька ядерних боєголовок, виявилися невдалими, заявили офіційні особи. Якби пуск був вдалим, то, на думку американців, володимир путін згадав би про це у зверненні до Федеральних зборів.

 

Ракета «Сармат», за твердженням росіян, має максимальну дальність у 18 тис. км і здатна нести до 10 боєголовок загальною потужністю 8 мегатонн.

 

21 лютого 2023 року президент росії володимир путін оголосив, що рф призупиняє свою участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь. Путін підкреслив, що йдеться саме про призупинення, а не про повний вихід із договору. Причина — інші ядерні держави Заходу продовжують розвивати свої ядерні озброєння та наполягають на доступі до російських ядерних обʼєктів. Крім цього, він заявив, що США нібито продовжують розробляти нову ядерну зброю та готуються до випробувань.

 

Двостороння консультативна комісія, яка займається практичними питаннями виконання Договору про СНО, востаннє збиралася в Женеві в жовтні 2021 року. Улітку 2022 року російська сторона не допустила американську делегацію до своїх ядерних ракет.

 

Як повідомляла УМ, Зближення з ЄС і США та повагу суверенітету Молдови - Путін скасував «лояльний» указ.