На тимчасово окупованих територіях росіяни наказали мобілізувати українців

09:23, 19.02.2023
На тимчасово окупованих територіях росіяни наказали мобілізувати українців

Росіяни порушують Женевську конвенцію, забираючи до лав армії рф українців на тимчасово окупованих територіях

Росіяни планують мобілізовувати чоловіків на тимчасово окупованих територіях – Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із відповідного наказу командувача військ південного військового округу РФ генерала Кузолева, що передбачає організацію мобілізаційних заходів на тимчасово окупованих територіях України. 

 

Копія цього документа потрапила до мережі. 

 

Міноборони рф вимагає від місцевих воєначальників поставити на облік усіх чоловіків, провести їхній медогляд та забезпечити документами.

 


 

«

 

Начальнику організаційно-мобілізаційного управління - заступнику начальника штабу південного військового округу по організаційно-мобілізаційній роботі організувати постановку на військовий облік громадян запасу, які мешкають на територіях Донецької та Луганської народних республік, Херсонської та Запорізької областей», – йдеться в документі. 

 

Командирам 1 та 2 АК, військовим комісарам так званих ДНР і ЛНР, а також Херсонської та Запорізької областей наказано зробити все за спрощеною процедурою, скоротити термін відбору кандидатів до 2-х діб з моменту мобілізації до відправки до військової частини.

 

Російське військово-політичне керівництво намагається коштом мобілізації на фронт чоловіків з захоплених територій виграти час, поповнити ряди суттєво поріділих підрозділів і спробувати відтермінувати народне невдоволення черговою хвилею мобілізації на росії.

 

На початку проведення так званої спецоперації ватажки ДНР і ЛНР вже організовували масові полювання і облави на чоловіків. Тисячі непідготовлених  чоловіків було кинуто у якості «гарматного м’яса» воювати за імперські амбіції кремлівського карлика. Наразі, це очікує мешканців Запорізької та Херсонської областей. 

 

Мобілізація жителів з окупованих територій є воєнним злочином. Відповідно до ст. 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, державі-окупанту заборонено примушувати цивільне населення окупованої території служити в її збройних силах.

 

За скоєні воєнні злочини в Україні росія понесе покарання. Мешканцям ж тимчасово окупованих територій необхідно уникати призиву до російської армії, а у випадку мобілізації здаватися в полон ЗСУ – це єдина можливість вижити. Кремль не переймається життям власних громадян, а життям «нових» громадян тим паче. 

 

Раніше Генштаб ЗСУ вже повідомляв про те, що Росія готується до прихованої мобілізації на окупованих територіях. Приміром, у тимчасово окупованому місті Горлівка на Донеччині всі бюджетні та комунальні установи отримали наказ подати до окупаційного військового комісаріату списки осіб, які мають бронь. 

 

«Росія готується до прихованої мобілізації. Усі ці люди будуть розглядатися спеціальними комісіями ворога з подальшим призовом на військову службу до лав противника», – вважають у Генштабі.

 

Як повідомляла УМ, британська розвідка повідомила, що росія готується до ще однієї хвилі мобілізації.