У Заходу немає проблем з продовженням поставок снарядів в Україну — Міноборони Британії

10:37, 18.02.2023
У Заходу немає проблем з продовженням поставок снарядів в Україну — Міноборони Британії

Захід намагається підтримувати постачання артилерійських снарядів та інших боєприпасів і озброєнь в Україну. (Фото Генштабу ЗСУ)

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес запевнив, що для західних союзників України брак боєприпасів не є стратегічною проблемою.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Financial Times.

 

Західні офіційні особи вважають, що Росія намагається отримати зброю та інші матеріальні засоби для своїх військових зусиль. Вони посилаються на великі проміжки часу між її ракетними і безпілотними атаками на українську інфраструктуру, а також на "активне нормування" снарядів для російської артилерії на лінії фронту.

 

Західні союзники Києва також намагаються підтримувати постачання артилерійських снарядів та інших боєприпасів і озброєнь в Україну.

 

Воллес сказав, що, хоча Україна може відчувати певний дефіцит, це питання часу, і західні союзники Києва не мають стратегічних проблем з продовженням поставок для українських військових зусиль.

 

«Завжди було відчуття нестачі на лінії фронту, але я не бачу жодних ознак стратегічної нестачі... хоча є певний часовий лаг в отриманні поставок», —сказав Воллес.

 

Він додав, що виклик полягає в тому, щоб українські сили були точними у використанні зброї і продовжували воювати за західними методами. 

 

«Вам потрібно 100 артилерійських снарядів, щоб підірвати російську позицію, чи лише п'ять? Якщо ви можете бути точними, вам не потрібно 100 снарядів», — сказав він.

 

За словами міністра оборони Британії, наразі найбільше досягнення Росії – це серія пробних атак уздовж лінії фронту за участю мобілізованих, які призвели до дуже великих втрат.

 

«На сьогодні немає жодних підтверджень значного, великого російського наступу. Те, що ми побачили, – це просування на фронтах ціною тисяч життів»,– сказав Воллес.

 

Воллес додав, що Росія все ще має в своєму розпорядженні значні сили, однак російська армія зазнає величезних втрат в Україні, не демонструє жодних ознак того, що вона покращила свою тактику "м'ясорубки". Наразі рф щосили намагається підтримувати млявий наступ, який "просувається, якщо і просувається, то на метри, а не на кілометри.

 

Міністр також заявив, що західні союзники України "більш ніж будь-коли сповнені рішучості" допомогти їй дати відсіч російським окупантам. Щоправда, додав він, до поставок винищувачів, на яких наполягає Київ, ще далеко.

 

Як повідомляла УМ, на Мюнхенській безпековій конференції глава британського уряду Ріші Сунак на тлі повідомлень про новий наступ РФ на Україну, має намір закликати союзників збільшити допомогу, надавши «передовий потенціал відповідно до стандартів НАТО», що допоможе ЗСУ деокупувати захоплені території.