«Гарячий» Бахмут: відбулося 41 боєзіткнення, прикордонники збили російський літак

16:28, 12.02.2023
«Гарячий» Бахмут: відбулося 41 боєзіткнення, прикордонники збили російський літак

Бахмут залишається під контролем української армії, але місто сильно зруйноване, і його продовжують руйнувати

Ворожий літак У Бахмуті Донецької області збили прикордонники у неділю, 12 лютого.

 

Як інформує УМ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив 12 лютого в Телеграмі.

 

«Сьогодні бійці ДПСУ зменшили авіапарк загарбників на одну бойову машину. За тиждень це вже другий підтверджений реактивник, знищений розрахунком ПЗРК прикордонного підрозділу. Вразити повітряну ціль, вірогідно, штурмовик Су-25, вдалось з переносного зенітно-ракетного комплексу іноземного виробництва», - ідеться у повідомленні.

 

У Генштабі зазначили, що від влучання літак загорівся і почав різке зниження. Зіткнувшись з землею, він розбився.

 

Пілот, імовірно, загинув, його катапультування українські захисники не побачили, додали у Генштабі.

 

У свою чергу речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий 12 лютого в ефірі телемарафону повідомив, що на Бахмутському напрямку російські війська зосередили основний удар: ворог там завдав 167 ударів та відбулося 41 боєзіткнення.

 

"Головним напрямком удару ворога залишається Бахмутський відрізок фронту. Там 167 разів ворог завдав удари по всьому відрізку фронту різними типами ствольної реактивної артилерії, відбулося 41 боєзіткнення, в ході якого ворог втратив 212 військовослужбовців вбитими та 315 пораненими", - зазначив Череватий.

 

За його словами, в районі самого Бахмута відбулося 48 обстрілів і 19 боєзіткнень, бої також велися в районі Торського, Федорівки, Іванівського та Часового Яру.

 

Ще однією великою ділянкою, якій ворог приділяв увагу, був Лиманський напрямок, Луганщина, де багато днів поспіль ворог ставить рекорди по враженню артилерійським вогнем. «Цієї доби було 424 обстріли та 23 боєзіткнення. Також ворог втратив 69 окупантів вбитими та 126 пораненими", - повідомив Череватий.

 

Речник відзначив, що російські війська за минулу добу зазнали значних втрат і в техніці. "Це танки Т-72, один бронеавтомобіль "Тигр", міномет "Тюльпан" та дві САУ "Піон", - додав Череватий.

 

Додамо, що за тиждень з 6 по 12 лютого Силами оборони України знищено близько 6490 осіб особового складу противника, 399 одиниць озброєння та військової техніки.

 

Як повідомляла УМ, Бахмут з кожним днем стає усе більш ізольованим.