На Дніпропетровщині рашисти атакували «Шахедами» три енергетичні об'єкти

09:36, 11.02.2023
На Дніпропетровщині рашисти атакували «Шахедами» три енергетичні об'єкти

Рятувальники ліквідовують наслідки ворожої атаки на енергооб‘єктах у Дніпропетровській області

У ніч проти 11 лютого російські окупаційні війська атакували територію України “шахедами”, внаслідок чого три енергетичні об’єкти в Дніпропетровській області було вражено.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова обласної військової адміністрації Дніпропетровської області Сергій Лисак у Телеграм-каналі.

 

"Ніч на Дніпропетровщині пройшла з тривогами та атаками ворожих безпілотників Цілили по нашій критичній інфраструктурі. “Шахеди” уразили два енергетичні об’єкти у Криворізькому районі та один – у Нікопольському»,– заявив голова Дніпропетровської ОВА.

 

За його словами, у Криворізькому районі один і той об’єкт атакували двічі за добу. Усі енергетичні об’єкти мають суттєві руйнування. Також сталися пожежі, які вогнеборці вже вгамували.

 

«На місцях прильотів працюють відповідні служби – ліквідують наслідки атак. Люди неушкоджені»,– йдеться в повідомленні Лисака. 

 

Як відомо, вчора російські війська запустили по території України групи дронів «Shahed 136». Спочатку про загрозу ударів повідомили в Дніпропетровській та Миколаївській областях. Пізніше повітряну тривогу оголосили в низці інших регіонів.

 

Ворог атакував Україну вісьмома стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс, які випускали ракети Х-101 та Х-555 з районів Каспійського моря та Волгодонська. А також били з кораблів у Чорному морі – крилатими ракетами морського базування типу “Калібр”. Сили оборони України знищили 61 з 71 російських ракет, що випустила російська федерація. 
 

Як повідомляла УМ, зранку 10 лютого у Харкові під час ракетної атаки 10 лютого окупанти ударили по критичній інфраструктурі міста, також міська влада повідомляє про вибух у Хмельницькому, на Київщині та Полтавщині – працює ППО.