Сподіваюся, що Україна отримає 80 танків Leopard 2 до кінця березня — Шольц

08:20, 11.02.2023
Сподіваюся, що Україна отримає 80 танків Leopard 2 до кінця березня — Шольц

Німеччина просуває питання постачання танків Україні у переговорах з союзниками

Канцлер Німеччини Олаф Шольц має надію, що Україна отримає 80 танків Leopard 2 до кінця березня, однак він наголошує, що це буде нелегко. 

 

Як інформує Україна молода, про це канцлер повідомив після саміту Європейського Союзу.

 

За його словами, він сподівається, що два батальйони танків Leopard 2 таки вдасться передати Україні до кінця березня, проте це може бути нелегко. Олаф Шольц зазначив, що Німеччина просуває це питання у переговорах із союзниками.

 

«Потрібно створювати структури, навчаючи, організовуючи постачання запасних частин та боєприпасів, а також налагоджуючи співпрацю»,— сказав канцлер.

 

Шольц також заявив, що тристороння зустріч у Парижі з президентами Володимиром Зеленським та Емманюелем Макроном була дуже конфіденційною та інформативною в орієнтації продовження підтримки України.

 

7 лютого уряд Німеччини видав німецьким виробникам ліцензію на постачання України до 178 танків Leopard 1A5.

 

Україна навряд чи отримає новітню модифікацію танків Leopard 2А6 від багатьох країн, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

 

Глава Міноборони ФРН пообіцяв, що до кінця лютого Україна отримає від Німеччини більше керованих ракет для ППО, п'ять зенітних танків Gepard та п'ять інженерних танків Dachs.

 

Як повідомляла УМ, один з найбільших німецьких виробників зброї у Європі — концерн Rheinmetall зацікавлений постачати Україні свій новітній танк Panther та іншу техніку. Наразі ведуться переговори з Києвом про постачання бронетехніки. Проте на експорт необхідна згода федерального уряду.