Українка Олена Акгьоль із сином врятовані під завалами у Туреччині

15:06, 10.02.2023
Українка Олена Акгьоль із сином врятовані під завалами у Туреччині

Українці та її синові вдалося вижити після смертоносного стихійного лиха в Туреччині

В Іскендеруні рятувальникам вдалося врятувати жінку з України та її 4-річного сина з-під уламків будівлі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN Turk.

 

У п’ятницю, 10 лютого, стало відомо, що під час рятувально-пошукової операції вдалося врятувати українку Олену Акгьоль та її 4-річного сина Юкселя. Вони перебували під завалами будівлі, що була зруйнована під час землетрусу у Туреччині. 

 

Повідомляється, що хлопчика витягли до того, як в уламках відкрився отвір для порятунку. Потім Акгьоль витягли з-під уламків та передали медичним бригадам.

 

Стан здоров'я матері та сина задовільний.

 

Нагадаємо, вранці 6 лютого Туреччину та Сирію вразили потужні землетруси. Внаслідок підземних поштовхів зруйновано багато будинків. Кількість загиблих у Туреччині вже перевищила 17 тисяч.

 

У МЗС України повідомляли про направлення консулів до Туреччини для допомоги українцям. П'ятеро громадян ще можуть перебувати під завалами.

 

Як повідомляла УМ, Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що заздалегідь підготуватися до такого руйнівного землетрусу, що стався на південному сході країни та в сусідній Сирії, було неможливо. Кількість загиблих внаслідок катаклізми у двох країнах сягає 16 тисяч людей, більшість з них —  турки.