Рашисти зазнали втрат біля Вугледара та просунулися поблизу Бахмута - британська розвідка

10:49, 10.02.2023
Рашисти зазнали втрат біля Вугледара та просунулися поблизу Бахмута - британська розвідка

Бої за Вугледао чи не найгарячіші зараз на фронті. (Фото: ВВС)

Під час боїв біля м. Вугледар Донецької області російські окупанти зазнали тяжких втрат, але, ймовірно, досягли тактичних успіхів на захід від цього міста та на північній околиці Бахмута з 7 лютого.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється у звіті оборонної розвідки, оприлюдненому у Твіттері Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії вранці 10 лютого.

 

"На північній околиці міста Бахмут на Донбасі сили групи Вагнера просунулися на 2-3 км далі на захід, контролюючи місцевість біля головної траси М-03, яка веде до міста. Російські сили все більше домінують на північних підступах до Бахмута", - йдеться у повідомленні.

 

"Південніше російські підрозділи обійшли західну околицю міста Вугледар, де вони відновили наступальні операції наприкінці січня 2023 року.

 

Втім, російські підрозділи, ймовірно, зазнали особливо тяжких втрат в районі Вугледара, оскільки були задіяні недосвідчені підрозділи.

 

Російські війська, ймовірно, тікали і кинули щонайменше 30 практично неушкоджених бронетранспортерів в одному інциденті після невдалого штурму", - повідомили у британській розвідці.

 

Як повідомляла УМ, рф могла втратити до половини свого оперативного танкового парку в Україні.