Запоріжжя вночі витримало наймасштабнішу атаку, зранку росіяни готують масований ракетний удар по всій Україні

09:16, 10.02.2023
Запоріжжя вночі витримало наймасштабнішу атаку, зранку росіяни готують масований ракетний удар по всій Україні

Україна в очікуванні масованого ракетного удару рашистів.

Запоріжжя знову атакували російські загарбники: вночі влаштували найбільший з початку повномасштабного вторгнення напад на місто.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 10 лютого секретар міськради Анатолій Куртєв у Телеграм.

 

За годину у Запоріжжі було зафіксовано 17 ворожих прильотів.

 

Військові країни-терориста, атакували об‘єкти енергетичної інфраструктури. Наразі інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

 

"Це все, на що здатна ця армія мразот - обстрілювати спляче місто і бити по нашій інфраструктурі. Але нас не зламати. Тримаймося", - обурився Куртєв.

 

Додамо, що в ніч на п'ятницю, 10 лютого, російські загарбники завдали ударів по Харкову, поціливши в об’єкти критичної інфраструктури. У місті можуть бути перебої з електрикою, водо- та теплопостачанням.

 

Крім того війська російської федерації готують масований ракетний удар по території України, але не виключені й точкові удари по конкретних об‘єктах.

 

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”.

 

"Знову ворог готує проти нас такого плану дії, які дуже схожі на масовану ракетну атаку. Як ми попереджали, спочатку йде хвиля "Шахедів", які розвідують напрямки роботи протиповітряної оборони і намагаються влучити в об‘єкти критичної інфраструктури, а далі ворог готує ракетний удар", – сказала вона.

 

Гуменюк зауважила, що після так званої розвідувальної хвилі "Шахедів" цілком імовірна хвиля масованих ракетних ударів по території України. При цьому вона не виключає, що можуть бути і точкові ракетні удари по конкретних об‘єктах.

 

Спікер також підкреслила: "Те, що "Шахеди" (йдеться про атаку в ніч на 10 лютого) були спрямовані по тих регіонах, які мають промислове значення, зокрема Дніпропетровщина, Запоріжжя, Вінниччина, говорить про вишукування систем протиповітряної оборони і підготовку до атаки на об‘єкти критичної інфраструктури".

 

Ще вона поінформувала: війська рф вивели в Чорне море на бойове чергування три ракетоносії: два надводні та один підводний. За її словами, сумарний залп – до 20 "Калібрів". Крім того, наразі спостерігається активність ворожої стратегічної і тактичної авіації, що також може свідчити про підготовку масованого ракетного удару.

 

Наразі в Україні оголошена повітряна тривога.

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники пізно ввечері 7 лютого завдали ракетних ударів по Харкову – під вогнем росіян опинилися об'єкт цивільної інфраструктури та парк.