Зеленський виступив у британському парламенті, йому аплодували стоячи

16:09, 08.02.2023
Зеленський виступив у британському парламенті, йому аплодували стоячи

Зеленський під час виступу у Вестмінстер-холі (Фото Офісу президента)

Президенту України Володимиру Зеленському аплодували стоячи на початку його історичного звернення до британських парламентаріїв.  Він закликав їх та світову спільноту створити «коаліцію літаків» , щоб у подальшому надати їх Україні для захисту від російського агресора. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Sky News.

 

Президент України став першим іноземним лідером, який звернувся до британських парламентарів у Вестмінстер-холі, найстарішій частині парламенту, після колишнього лідера М'янми Аунг Сан Су Чжі у 2012 році.

 

Зеленський увійшов до знаменитої зали під бурхливі оплески парламентаріїв.

 

 

Він сказав: «Ми завжди перемагатимемо зло. Ми знаємо, що свобода переможе. Ми знаємо, що росія програє».

 

Він подякував усім жителям Англії та Шотландії, Уельсу та Північній Ірландії за їх підтримку.

 

«Я піду сьогодні із парламента, заздалегідь подякувавши вам за потужні британські літаки»,— сказав Володимир Зеленський.

 

У натовпі політиків було помічено колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який має тісні відносини із Зеленським і був одним із найактивніших прихильників України.

 

 

Президент України Володимир Зеленський після візиту у Велику Британії може відправитися до Франції. У Парижі глава держави зустрінеться з французьким лідером Емануелем Макроном. Про це повідомляє французький телеканал BFMTV

 

«Після візиту до Лондона, президента України Володимира Зеленського очікують у Парижі вже цієї середи ввечері», – йдеться в повідомленні.

 

Зазначимо, що офіційних коментарів з Офісу українського президента щодо візиту Володимира Зеленського в Париж не надходило.

 

Як повідомляла УМ, Президент України прибув до Великої Британії 8 лютого, його зустрів прем'єр-міністр Ріші Сунак.