Запорізьку, Дніпропетровську та Херсонську ОВА очолили силовики Малашко, Лисак та Прокудін

13:48, 08.02.2023
Запорізьку, Дніпропетровську та Херсонську ОВА очолили силовики Малашко, Лисак та Прокудін

Голова Запорізької ОВА Юрій Малашко (в центрі) раніше виконував обов'язки голови Антитерористичного центру при СБУ. (Фото з відкритих джерел)

Президент України Володимир Зеленський призначив нових голів Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської обласних державних (військових) адміністрацій.

 

Як інформує Україна молода, відповідні укази №65, №66 та №67 опубліковані на сайті глави держави.

 

Відтак, Юрія Малашка - головою Запорізької ОДА, Сергія Лисака призначено головою Дніпропетровської ОДА, а Олександр Прокудін став головою Херсонської ОДА.

 

Нові очільники Дніпропетровської і Запорізької областей раніше працювали в структурах СБУ, а Херсонської - в МВС.

 

Зокрема, Юрій Малашко раніше виконував обов'язки голови Антитерористичного центру при СБУ.

 

Тоді як бригадний генерал Сергій Лисак з липня був начальником управління Служби безпеки України (УСБУ) на Дніпропетровщині, а раніше, до травня 2020 року, очолював УСБУ в Житомирській області.

 

Водночас Олександр Прокудін в 2019-2022 роках очолював головне управління Національної поліції на Херсонщині.

 

Раніше у січні президент Володимир Зеленський звільнив, зокрема, голів Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької обласних військових адміністрацій: Валентина Резніченка, Ярослава Янушевича та Олександра Старуха.

 

Як повідомляла «УМ», лише за останні місяці в Україні сталася низка корупційних та суспільних скандалів, пов'язаних з деякими з цих чиновників, яких курував колишній заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко (також звільнений).

 

Так, Валентин Резніченко є учасником кримінального провадження, відкритого після журналістських розслідувань про його близьку подругу, чиїй компанії виділили 1,5 млрд гривень на дороги в Дніпропетровській області.