ГУР визначило три напрямки наступів рф

13:19, 06.02.2023
ГУР визначило три напрямки наступів рф

Росія хоче взяти реванш і провести наступальні операції на трьох напрямках

росія найближчими днями може розпочати наступ із трьох можливих напрямків. Для забезпечення проведення наступальних операцій Кремль планує мобілізувати до армії ще від 300 до 500 тисяч осіб.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється в матеріалі «Під знаком сови», опублікованому на сайті Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України ГУР у понеділок, 6 лютого. 

 

«Ми визначили, що наступи військ рф можуть бути в Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, в Запорізькій. При цьому в Херсонській області та в Криму війська РФ вестимуть оборону»,—йдеться у повідомленні.

 

Крім того, у ГУР зазначили, що Росія планує мобілізувати до армії ще від 300 до 500 тисяч осіб для забезпечення проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку 2023 року. Це на додаток до раніше 300 тисяч мобілізованих минулої осені.

 

«Це ще одна очевидна ознака того, що путінський Кремль не має наміру припиняти війну»,- пишуть розвідники.

 

Вказано, що нова хвиля мобілізації в Росії триватиме до двох місяців, але реалізація планів Кремля перебуває у прямій залежності як від оснащення російських резервістів, так і від рівня, якості та темпів західної військової підтримки українських захисників.

 

Напередодні стало відомо, що росія здійснить масштабний наступ протягом найближчих 10 днів, доки Україна не отримала потужних танків від західних партнерів.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що ворог на кордоні з Україною зосередив півмійонну армію.