Зеленський пообіцяв не гатити по території рф західною зброєю – Шольц

12:48, 05.02.2023
Зеленський пообіцяв не гатити по території рф західною зброєю – Шольц

Шольц мав серйозну розмову із Зеленським, щодо застосування західного озброєння проти росії. (Фото: Christian Mang)

Президент України погодився не використовувати зброю, яку постачає Захід, для атак по території росії – заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в інтервʼю Bild am Sonntag.

 

«З цього приводу є консенсус», — сказав Шольц.

 

Раніше президент росії володимир путін порівнював допомогу Німеччини із боротьбою росіян проти нацистів під час Другої світової війни. Канцлер Шольц відкинув це порівняння.

 

«Слова путіна є частиною серії абсурдних історичних порівнянь, які він використовує, щоб виправдати свій напад на Україну. Але ніщо не виправдовує цю війну», – сказав він.

 

«Разом із нашими союзниками ми постачаємо Україні бойові танки, щоб вона могла захиститися. Ми ретельно зважували кожну поставку зброї в тісній координації з нашими союзниками, починаючи зі США», — додав Шольц.

 

Канцлер Німеччини наголосив, що дав зрозуміти путіну різницю їхніх поглядів на війну в Україні.

 

«Я дуже чітко даю путіну зрозуміти, що росія несе повну відповідальність за війну. Росія вторглася до свого сусіда без причини, щоб взяти частину України або всю країну під свій контроль», — наголосив Шольц.

 

Він також заявив, що в телефонних розмовах путін не погрожував ані йому, ані Німеччині.

 

Нагадаємо, що 30 січня колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що президент росії володимир путін погрожував йому ракетним ударом перед вторгненням рф в Україну.

 

Колишній премʼєр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет розповів, що на початку березня 2022 року володимир путін пообіцяв йому не вбивати українського лідера Володимира Зеленського.

 

Як повідомляла УМ, Сунак і Зеленський обговорили військову допомогу для фронту.