Гвардія наступу: за першу добу набору відгукнулися тисячі добровольців

12:58, 04.02.2023
Гвардія наступу: за першу добу набору відгукнулися тисячі добровольців

У структурі МВС України розпочався набір добровольців до штурмових бригад. (Фото Нацгвардії МВС)

Тисячі добровольців проконсультувалися щодо подання заявок на вступ до бригад «Гвардії наступу», створення яких було оголошено МВС лише у четвер ввечері.

 

Станом на суботу, 4 лютого, вже понад 500 добровольців оформили такі заявки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Нацгвардія України, на базі якої формується 6 бригад «Гвардії наступу» - вже відомий «Азов», а також нові бригади: «Спартан», «Рубіж», «Червона калина», «Кара-Даг» та «Буревій».

 

Ще одна нова бригада - «Сталевий кордон», формується на базі Держприкордонслужби, інша бригада – «Лють» - на базі Нацполіції.

 

«У структурі МВС України розпочався набір добровольців до штурмових бригад у складі Національної гвардії, Національної поліції та Держприкордонслужби. Уже фіксується позитивна динаміка щодо подачі заявок на вступ до лав штурмових бригад під егідою МВС України.

 

Зокрема, у ЦНАПи звернулися 3086 громадян. З них подали заявки – 527. До штурмових підрозділів Нацполіції виявили бажання долучитися 291 особа, до Нацгвардії – 114 та Держприкордонслужби – 122», - йдеться у повідомленні НГУ.

 

Крім того, на сайті storm.mvs.gov.ua вже зареєстровано 2 049 анкет: до штурмових підрозділів Нацполіції – 535, Нацгвардії – 1 200 та Держприкордонслужби – 314.

 

На сайті також можна обрати бригаду, до якої доброволець хоче долучитися.

 

На гарячу лінію з питань консультації щодо вступу та діяльності штурмових бригад МВС надійшло 480 дзвінків. Щодо штурмових підрозділів Нацполіції – 142, Нацгвардії – 182 та Держприкордонслужби – 156.

 

Як повідомляла «УМ», раніше створення «Гвардії наступу» анонсував виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ України Ігор Клименко. Бригади формують виключно з добровольців-патріотів.

 

Кістяк цих підрозділів будуть складати діючі поліцейські, прикордонники, нацгвардійці. Але приєднатися може кожен.