рф здавна задумала напад на Україну - Шольц

14:20, 03.02.2023
рф здавна задумала напад на Україну - Шольц

Росія спланувала напад на Україну, щоб розширити свої території

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц на зустрічі з громадянами у Марбурзі назвав війну в Україні «давно задуманим планом рф з метою розширення території».

 

При цьому ФРН докладатиме всіх зусиль, щоб уникнути ескалації, що призведе до війни між Росією та НАТО.

 

Як інформує Україна молода, про це пише DW.

 

«Війна між НАТО та рф була б жахливою подією. Ми несемо відповідальність за те, щоб такої ескалації не сталося»,— сказав канцлер Німеччини.

 

Водночас він уточнив, що НАТО є оборонним союзом, а у зв'язку з російським вторгненням в Україну "не треба вдавати, що слова "розширення НАТО на схід" є якимось аргументом".

 

Шольц уточнив, що Німеччина докладатиме всіх зусиль, щоб уникнути ескалації, яка призведе до війни між рф та НАТО.

 

1 лютого німецькі телеканали RTL і ntv оприлюднили дані опитування, проведеного на їхнє замовлення соціологічним інститутом Forsa. 72% його учасників висловили занепокоєння, що війна в Україні може поширитись за її територію.

 

Багато респондентів побоюються також погіршення у зв'язку з війною економічних умов у Німеччині (62%) або фінансового стану власної сім'ї (40%). 34% учасників опитування побоюються, що Німеччина також може зазнати вторгнення з боку рф.

 

Нагадаємо, 24 січня канцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив надати танки німецького виробництва Leopard Україні. Йдеться як мінімум про одну роту танків.

 

27 січня стало відомо, що Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. До нього увійшли, зокрема, ракети для системи ППО IRIS-T, вантажівки та пікапи.

 

Як повідомляла УМ, компанії Німеччини готові надати Україні десятки танків Леопард.