Моравецький прогнозує новий напад рф на Київ

14:01, 03.02.2023
Моравецький прогнозує новий напад рф на Київ

Моравецький вважає, що російська армія намагатиметься атакувати Україну з кількох напрямків

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважвє, що путін знову намагатиметься атакувати на Україну, причому з різних напрямків. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтерв'ю німецькому виданню Bild. 

 

Моравецький вважає, що план Путіна і його армії полягає в тому, щоб взяти в кільце Україну, атакуючи з кількох напрямків. 

 

«Я думаю, що план Путіна і його людей, таких як Валерій Герасимов, його новий головнокомандувач російською армією, полягає в тому, щоб оточити Україну. І готуючи всі ці плани, він, напевно, думає, що має атакувати з двох чи трьох різних напрямків. Тому я думаю, що українці не можуть виключати нападу з Білорусі, північної частини України, тож Київ буде оточений із заходу", – додає він.

 

Голова польського уряду акцентував, що Росія мобілізувала від 200 до 500 тисяч осіб, а такоє має багато боєприпасів, багато зброї та грошові ресурси. Наявних ресурсів може бути достатньо для спроби атакувати України з 2-3 напрямків, вважає Моравецький.

 

«Я думаю, що, на жаль, він (Володимир Путін) не тільки сповнений ненависті до України, але й хоче ще раз показати своєму народу, що він довгостроковий гравець, який ніколи не здається, і він знову нападе на Київ, так, у мене є це побоювання»,- сказав Моравецький в інтерв'ю німецькому виданню Bild. 

 

За словами польського прем'єра, у березні або квітні, ймовірно, відбудеться ще один російський наступ, і він, на його думку, буде досить важким. Моравецький також сказав, що Росія чекає весни, оскільки ця зима була досить м'якою, і танкам і артилерії важко пересуватися по такій землі. 

 

Нагадуємо, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про своє переконання у тому, що країна-агресор збирає війська, аби знову спробувати захопити Київ. Генерал розповів, що окупанти можуть розпочати великий наступ з Донбасу на сході, з півдня або навіть з Білорусі. 

 

«Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ»,—заявив Залужний.

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що ворог на кордоні з Україною зосередив півмійонну армію.