Ексзаступник міністра оборони Шаповалов арештований на два місяці

17:03, 02.02.2023
Ексзаступник міністра оборони Шаповалов арештований на два місяці

Шаповалов під час спілкування зі слідчими. (Фото ДБР)

Ексзаступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова столичний суд заарештував на 2 місяці через махінації із закупівлями харчів для ЗСУ і визначив багатомільйонну заставу.

 

Як інформує УМ, про це 2 лютого повідомили кілька українських ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

 

За клопотанням ДБР 2 лютого Печерський районний суд Києва обрав Шаповалову запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень.

 

Незадовго до цього, працівники ДБР за погодженням Офісу генпрокурора повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.

 

За даними слідства, Шаповалов лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн.

 

Нагадаємо, Шаповалов подав у відставку і був звільнений 24 січня на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для військових. Вже 1 лютого йому було оголошено підозру. 

 

Як повідомляла УМ, керманич СБУ Малюк обііцяє продовжувати гобальний удар по корупції.