«Мовні війни»: викладачка столичного вишу відмовилася вести пари українською

15:27, 02.02.2023
«Мовні війни»: викладачка столичного вишу відмовилася вести пари українською

У Державному торговельно-економічному університеті спалахнув мовний скандал. (Фото з відкритих джерел)

Переходити на українську мову під час лекції після прохання студентів відмовилася викладачка Державного торговельно-економічного університету.

 

Натомість педагог почала "відправляти" студентів та їхніх батьків на фронт і запитувати, чому вони не пішли в добровольці.

 

Як інформує УМ, відповідний аудіозапис інциденту студенти опублікували аудіозапис в соцмережах, зокрема в TikTok "КНТЕУЧАН".

 

"Рєбята, ви вдома сидите і мене тут ще гнобите. Те їм не те, се їм не те – з першого заняття. Хлопці, совість у вас є? Ваші батьки вдома з вами? Хто з вас в окопах з ваших батьків, скажіть мені? А самі ви чому тут, чому не на фронті?

 

18 років вам є. Чому ви не в добровольцях, скажіть мені? У мене до вас питання, ось я російськомовна, хочу запитати українськомовних – чому ви сидите вдома, ваші батьки чому вдома сидять?", – звучить на записі російською мовою.

 

Адміністрація столичного університету оперативно відреагувала на інцидент: на офіційній сторінці ДТЕУ y Facebook повідомили, що викладачку Ніну Іванченко вирішили звільнити.

 

"ДТЕУ займає категоричну позицію щодо дотримання мовного законодавства, забезпечує виховання патріотизму та свідомості молоді України. До університету надійшло звернення студентів та матеріали про порушення викладачем Іванченко Н. О. педагогічної етики, використання мови агресора та неправомірних висловлювань на адресу студентів.

 

Колектив університету засуджує такі дії викладача. Адміністрацією університету прийнято рішення про її звільнення", – йдеться в офіційній заяві.

 

Нагадаємо, раніше у Києві доцента вишу оштрафували через викладання недержавною мовою.

 

Як повідомляла УМ, Тарас Кремінь перевірить компанію Budhouse Group  через мовний скандал.