Ворог не зможе виконати наказ путіна щодо окупації Донбасу до березня - Череватий

13:04, 02.02.2023
Ворог не зможе виконати наказ путіна щодо окупації Донбасу до березня - Череватий

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий. (Фото: АрміяІнформ)

Російські окупанти навряд чи зможуть виконати наказ диктатора путіна про захоплення Донецької і Луганської областей до березня 2023 року.

 

Зокрема. речник Східного угруповання військ Сергій Череватий має «великі сумніви», що ворог зможе просунутись у цих регіонах, аби виконати відповідний наказ із Кремля.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Череватий сказав, відповідаючи на питання під час брифінгу у Military Media Center у четвер.

 

Він нагадав, що подібних наказів путіна з початку війни вже було декілька.

 

Тож коментуючи можливі наміри ворога досягти хоч якихось успіхів до річниці вторгнення 24 лютого, Череватий сказав, що «вони полюбляють різні дати, а тому не можна виключати, що вони спробують це зробити».

 

«Але чим і як вони будуть це робити?», - риторично запитав речник Східного угруповання військ ЗСУ.

 

Пан Череватий нагадав, що у лютому-2022 росія кинула у наступ свої найкращі військові частини, але «всі вони були розбиті українською армією». Тому є великі сумніви, що зараз, перебуваючи у постійних боях, росіяни зможуть це зробити.

 

Зауважимо, що водночас прем'єр Польщі Моравецький вважає, що путін думає наступати з двох-трьох напрямків і може знову атакувати Київ.

 

Адже диктатор «не тільки сповнений ненависті до України», але й хоче довести своєму народу, що він довгостроковий гравець, який ніколи не здається і тому знову нападе на Київ.

 

«Я думаю, що план путіна і його людей, таких як Валерій Герасимов, його новий головнокомандувач російською армією, полягає в тому, щоб оточити Україну. І готуючи всі ці плани, він, напевно, думає, що має атакувати з двох чи трьох різних напрямків. Тому я думаю, що українці не можуть виключати нападу з білоруської північної частини України, так що Київ буде оточений із заходу», - сказав глава польського уряду в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

 

Як повідомляла "УМ", до ріниці війни у Кремлі готують другу спробу знищити непокірну Україну