Ворог вдарив по житловому будинку в Краматорську, є загиблі й поранені

10:25, 02.02.2023
Ворог вдарив по житловому будинку в Краматорську, є загиблі й поранені

Росіяни ракетою убили трьох цивільних у Краматорську

Унаслідок ракетного удару російських окупантів по житловому будинку у Краматорську Донецької області троє мирних людей загинули, 18 осіб дістали травми, з-під завалів удалося дістати двох постраждалих.

 

Як інформує Україна молода, про це вранці 2 лютого в Telegram повідомила Держслужба України з надзвичайних ситуацій.

 

Рятувальники деблокували тіла загиблих, а також змогли дістати з-під завалів двох постраждалих. 18 осіб дістали травми, восьмеро з них – шпиталізовані.

 

 

У ДСНС зазначили, що ракетний удар російських загарбників зруйнував усі чотири поверхи чотириповерхового будинку в межах одного під'їзду. Окрім цього, спалахнули припарковані поруч автомобілі. Їхнє займання співробітники ДСНС ліквідували. 

 

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомляв, що житловий будинок повністю зруйновано.

 

 

Офіс генпрокурора за фактом обстрілу відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни, пов'язане з умисним вбивством).

 

 

Це був уже другий ракетний удар РФ по Краматорську 1 лютого. Перший удар припав по кладовищу. 

 

Російські окупанти регулярно обстрілюють Краматорськ. Вони завдають ракетних ударів по промисловій зоні та приватному сектору, обстрілюють центр міста. Неодноразово ракети влучали в навчальні та медичні заклади. 
 


Як повідомляла УМ, російські війська обстріляли Бахмут, що на Донеччині,, є загиблі та поранені. Правоохоронці розпочали розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.