Сергій Звягінцев та Ольга Шевченко призначені тимчасовими керівниками Митниці та Держпродспоживслужби

16:31, 01.02.2023
Сергій Звягінцев та Ольга Шевченко призначені тимчасовими керівниками Митниці та Держпродспоживслужби

Сьогодні відбулися голосні звільнення посадовців української митниці, призначені тимчасові керівники

Кабінет Міністрів призначив тимчасового на посаду керівника Державної митної служби Сергія Звягінцева, а головою Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів - Ольгу Шевченко.

 

Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді України Тарас Мельничук. 

 

«Тимчасово покладено виконання обов’язків голови Державної митної служби України на Звягінцева Сергія Борисовича; голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на Шевченко Ольгу Петрівну», - зазначив Мельничук.

 

За його словами, уряд звільнив Юрія Сотника з посади першого заступника голови Державного агентства лісових ресурсів, Олександра Щуцького - з посади першого заступника голови Держмитслужби, а Андрія Лордкіпанідзе - з посади заступника голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

 

Крім того, Кабмін відсторонив від виконання повноважень за посадою та порушив дисциплінарне провадження стосовно заступника голови Державної митної служби Руслана Черкаського.

 

Як повідомляла УМ, раніше керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував вручення повідомлень про підозру високопосадовцям Міністерства оборони та звільнення всього керівного складу митниці.