Байден і Зеленський говоритимуть про надання Україні сучасної зброї

18:26, 31.01.2023
Байден і Зеленський говоритимуть про надання Україні сучасної зброї

На фото: зустріч Зеленського і Байдена

Очільник Білого дому Джо Байден заявив, що обговорить з українським колегою Володимиром Зеленським потреби України у сучасному озброєнні для захисту від російської агресії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє агенція AFP.

 

«Ми збираємось поговорити»,— зазначив американський президент.

 

Напередодні, як відомо, Байден відповів «ні» на питання, чи підтримує він надання Україні західних винищувачів F-16. У Білому домі після цього сказали, що США вже надають Україні значну військову допомогу та орієнтуються на потреби Києва й ситуацію на полі бою.

 

Водночас, за даними Politico, питання надання Україні винищувачів, поки не обговорювалось на високому рівні, тож слова Байдена, можливо, не є остаточним рішенням.  

 

Раніше видання писало, що в міністерстві оборони США існує група посадовців, які схиляють решту до  схвалення відправки винищувачів F-16 в Україну, щоб допомогти їй захиститися від російських ракетних і безпілотних атак.

 

Як відомо, Україна тривалий час просить у США далекобійні ракети ATACMS для ураження позицій російських окупаційних сил у глибокому тилу, а останнім часом почала наголошувати на отриманні сучасної авіації для захисту від російських атак ракетами й безпілотниками.

 

Як повідомляла УМ, Президент США Джо Байден заявив, що понад 50 держав-союзників зобов’язались передати Україні майже 2 тисячі одиниць танків та іншої військової техніки, понад 800 артилерійських систем, понад два мільйони артилерійських снарядів і понад 50 сучасних реактивних систем залпового вогню.