Мер Броварів та члени виконкому отримали повістки під час засідання

14:16, 31.01.2023
Мер Броварів та члени виконкому отримали повістки під час засідання

Повістки до воєнкомату отримали усі чоловіки, які були присутні на засіданні виконкому Броварської міської ради. (t.me/trybunabrovary)

Мер Броварів, що на Київщині,  Ігор Сапожко у вівторок, 31 січня, отримав повістку до військкомату під час засідання виконавчого комітету міської ради. Також повістки отримали ще дев’ятеро чоловіків, які були присутні у залі. 

 

Невідомо навіщо це було так показово влаштовано, якщо за законом держслужбовці не підлягають мобілізації. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють місцеві пабліки у Facebook, видання «Трибуна Бровари».

 

Заступник начальника Броварського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайло Григорьянц вручив повістки чоловікам.

 

Вони мають прийти до військкомату уточнити облікові дані та пройти медкомісію. 

 

«Наші працівники вже проходили медкомісію. Але знову нас запросили на звірення обліку військової служби. Тому, дійсно, буду йти до військкомату для того, щоб звірити певні обліки і знову пройти відповідні комісії, якщо у цьому є потреба. Будемо виконувати те, що сьогодні державі потрібно»,— сказав Ігор Сапожко. 

 

Мер Броварів додав, що він раніше вже отримував повістку, ходив до військкомату і навіть проходив медкомісію.

 

Також повідомляється, що повістки отримали старости сіл Княжичі та Требухів Артем Мороз та Андрій Цахло.

 

Вони заявили, що підуть на військово-лікарську комісію та задля уточнення даних і закликають усіх, хто отримав повістки, наслідувати їхній приклад.

 

Загалом повістки отримають ще 98 чоловіків із Броварської ОТГ.

 

Після отримання повістки потрібно упродовж 48 годин прийти в Центр комплектування. При собі треба мати документи, які посвідчують особу.

 

Як повідомляла УМ, загальна мобілізація та дія воєнного стану подовжена рішенням Верховної Ради України до 19 лютого 2023 року. Тож мобілізувати можуть громадян віком від 18 до 60 років, які спроможні виконувати військовий обов’язок.