Шантаж по-російськи: у рф хочуть припинити дію ядерного договору зі США після 2026 року

11:34, 30.01.2023
Шантаж по-російськи: у рф хочуть припинити дію ядерного договору зі США після 2026 року

Росія грає з вогнем фактично шантажуючи Захід ядерною зброєю.

Припинити свою дію після 2026 року може договір New START - Договір про стратегічне наступальне озброєння зі США  - нахабно-пафосно заявили в МЗС рф.

 

Як інформує УМ, про це в інтерв’ю РИА "Новости" заявив заступник глави МЗС Росії Сєргєй Рябков повідомило агентство Reuters.

 

"Це цілком можливий сценарій", - сказав Рябков.

 

Російсько-американські переговори про відновлення інспекцій за новим договором СНО, термін дії якого закінчується в лютому 2026 року, були скасовані в останній момент у листопаді 2022 року. Жодна зі сторін не домовилася про часові рамки нових переговорів.

 

Слід зазначити, що  Договір про стратегічне наступальне озброєння, який у 2021 році продовжили на 5 років, залишається єдиним діючим між РФ і США договором у сфері контролю озброєнь.

 

Підписаний у 2010 році на 10 років, СНО-3 обмежує стратегічні носії та ядерні боєголовки РФ і США до 700 і 1550 відповідно. Договір може продовжуватись на термін в 5 років у разі доброї волі кожного з підписантів.

 

Адміністрація Дональда Трампа не була налаштована на продовження договору, однак його наступник Джо Байден погодився продовжити дію New START.

 

Як повідомляла УМ, ядерна зброя проти України могла бути застосовано росією навесні.