По Херсону рашисти за день вгатили сім разів, є загиблі й руйнування

17:25, 29.01.2023
По Херсону рашисти  за день вгатили сім разів, є загиблі й руйнування

Результати недільного обстрілу російськими варварами Херсону. На знімку - пошкоджена обласна лікарня. (Фото: Фейсбук Херсонська міська рада)

Херсон російські варвари у неділю обстріляли сім разів – пошкоджені лікарня, автостанція, будинки, шкільний майданчик. Наразі відомо, що одна людина загинула, двоє поранені.

 

Як інформує УМ, про це 29 січня повідомила у Фейсбуці Херсонська міська рада.

 

«Загалом станом на 14:00 годину було здійснено 7 обстрілів. Влучання відбулися в складські приміщення, лікарню, автостанцію, шкільний майданчик, також у місті пошкоджені будівлі та транспортні засоби. Є інформація щодо 1 загиблої та 2 поранених, але вона наразі уточнюється», - йдеться у повідомленні.

 

У міськраді додали, що перший обстріл Херсона російськими військами відбувся близько опівночі.

 

 

Унаслідок влучання було пошкоджено комунальне підприємство та 16 одиниць техніки, в тому числі евакуаційний транспорт, яким забезпечувалися жителі міста. Другий етап залпів ворога по місту розпочався близько першої години дня.

 

Херсон перебуває під масованим ударом російської артилерії. За інформацією Херсонської ОВА, ворог гатить по житлових кварталах міста, відомо про багатьох постраждалих: поранених та загиблих.

 

Згодом, за уточненою інформацією, загинуло троє людей.

 

Серед загиблих — два чоловіки та жінка, серед постраждалих — медсестра, яка на момент атаки була в обласній лікарні. Жінку прооперували, вона отримала поранення середнього ступеня тяжкості. Усіх потерпілих шпиталізували.

 

Як повідомляла УМ, понад 30 ракет росія випустила по Україні, з них 15 – у напрямку Києва.