Орбан назвав Україну «нічийною землею»

09:09, 28.01.2023
Орбан назвав Україну «нічийною землею»

Орбан продовжує антиукраїнський курс, зробивши ряд суперечливих заяв

Прем’єр- міністр Угорщини Віктор Орбан черговий раз зневажливо висловився на адресу України,  назвавши її  «нічийною» землею» та порівняв з Афганістаном. МЗС України викликає посла Угорщини для відвертої розмови.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив у Фейсбуці речник зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко.

 

«Чергове зневажливе висловлювання Віктора Орбана на адресу України. Такі заяви є категорично неприйнятними. Будапешт продовжує курс на свідоме руйнування угорсько-українських відносин, суттєво підважуючи можливість ведення подальшого діалогу між двома сусідніми країнами»,- зазначив речник.

 

Він повідомив, що у зв'язку з висловлюваннями Орбана до МЗС України буде викликаний посол Угорщини "для відвертої розмови". Відомство також залишає за собою "право вжиття і інших заходів реагування", додав він.

 

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час зустрічі з журналістами зробив ряд суперечливих заяв про війну в Україні, які пізніше опублікував the American Conservative.

 

Як повідомляє редактор видання Род Дрегер, який був присутнім на зустрічі, Орбан заявив, що Захід "повинен зрозуміти", що російський диктатор володимир путін "не може дозволити собі програти і не програє, тому що його чекає переобрання наступного року, і він не може балотуватися як президент, який програв війну".

 

Крім того, за його словами, росія "не може допустити присутності НАТО в Україні", і її мета на сьогодні - "зробити Україну некерованою руїною", щоб Захід "не міг претендувати на це як нагороду".

 

«Зараз це Афганістан. Нічийна земля»,- висловився Орбан.

 

Прем'єр Угорщини також повторив проросійський наратив, що на боці України начебто "воюють війська НАТО".

 

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто розкритикував десятий пакет санкцій проти росії, назвавши його величезною помилкою.

 

Як повідомляла УМ, раніше Орбан заявив, що Угорщина накладе вето на будь-які санкції ЄС проти росії, що стосуються атомної енергетики. В Угорщині є збудована росією АЕС, яку планують розширити.