«Мобіків» після навчання у білорусі рф відправить в Україну - розвідка Британії

09:39, 26.01.2023
«Мобіків» після навчання у білорусі рф відправить в Україну - розвідка Британії

Білорусь - один із центрів підготовки мобілізованих росіян.

На війну в Україну росія з великою ймовірністю відправить 2-гу гвардійську мотострілецьку дивізію (ГМСД), яка завершила навчання у білорусі, якк проводила з осені 2022 року.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в четвер 26 січня Міністерством оборони Великої Британії у Твіттер.

 

Як зазначається у зведенні, більшість цієї дивізії тепер переведено назад до росії, перш ніж майже напевно буде знову направлено до операцій в Україні.

 

2-га ГМСД входить до складу 1-ї гвардійської танкової армії і зазнала великих втрат на початкових етапах конфлікту.

 

Нині це переважено мобілізований персонал, який експлуатує старе обладнання, взяте зі складу. Його бойова ефективність, ймовірно, буде обмеженою, попри кілька тижнів навчання.

 

«Існує реалістична ймовірність того, що інші російські підрозділи ротуються до білорусі для подібних тренувань, і що росія продовжить цю модель для відновлення та підготовки підрозділів для збереження своїх сил в Україні», - йдеться у зведенні.

 

Дещо раніше розвідка Британії писала, що російські війська не охоче приймають виділену їм першу партію танків Т-14 «Армата», оскільки ті у дуже поганому стані.

 

Як повідомляла УМ, рф готується до нової хвилі мобілізації та протестів – ISW.