Рашисти вгатили по Сумщині майже 200 разів та обстріляли Харківщину й Херсон

10:20, 25.01.2023
Рашисти вгатили по Сумщині майже 200 разів та обстріляли Харківщину й Херсон

Рашисти продовжують воювати з мирними українцями, знищуючи цивільну інфраструктуру

Ворог знову атакував Сумщину: зафіксовано майже дві сотні ударів менше ніж за добу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація. 

 

Росіяни атакували вісім прикордонних громад. Мешканці Новослобідської, Шалигинської, Миропільської, Путивльської громад опинилися під мінометним вогнем. Білопільську, Есманьську та Краснопільську громади противник обстріляв як з мінометів, так і з артилерії.

 

У всіх випадках обійшлося без жертв та постраждалих. Але в Білопільській громаді вибухи пошкодили їдальню та господарчу споруду на території Атинського психоневрологічного інтернату. 

 

Напередодні ворог випустив 30 ракет із «Граду»  по селу Кучерівка.  Внаслідок обстрілу одна молода жінка загинула, ще троє — поранені. Це мешканці одного будинку, члени однієї родини, куди було пряме попадання вибухівки. Без матері залишились двоє малюків.

 

Також російські війська вранці 25 січня обстріляли Куп'янськ Харківської області. Внаслідок удару ворога в місті загорілися приватний будинок та магазин

 

Про це повідомляє голова  Харківської ОВА Олег  Синєгубов.

 

 

«Сьогодні о 7 годині ранку окупанти вкотре обстріляли Куп’янськ. Там горить приватний будинок та магазин. Попередньо - без постраждалих. На місці працюють екстрені служби» - написав він.


Під цілодобовим вогнем збоку росії перебував Херсон. збройні сили РФ обстрілювали житлові квартали міста та населені пункти області. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни.


Про це повідомляє пресцентр Офісу генпрокурора. 


За даними слідства, в одному з сіл Бериславського району внаслідок обстрілу загинув 34-річний місцевий мешканець.

 

 

За добу шість цивільних осіб отримало травми різного ступеня тяжкості.

 

«Уввечері ворог здійснив обстріл історичної частини м. Херсона. Пошкоджено житлові будинки, навчальний заклад, пологовий будинок, поліклініку, автотранспорт, а також іноземне судно»,- йдеться у повідомленні.


За попередніми даними, ворожі війська завдали ракетних ударів, обстрілювали населені пункти з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків.


Прокурори спільно зі слідчими поліції проводять необхідні слідчі дії.


Як повідомляла УМ, кілька днів тому під ворожий обстріл потрапили шість прикордонних громад Сумщини та Чернігівщини.