Німеччина дозволить Польщі надати танки Leopard 2 Україні

18:09, 24.01.2023
Німеччина дозволить Польщі надати танки Leopard 2 Україні

Польща стане першою країною, яка передасть танки Леопард в Україну

Вже завтра, 25 січня, Німеччина  надасть дозвіл Польщі відправити важкі танки  Leopard до України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bloomberg.

 

«Очікується, що вже в середу Німеччина дасть Польщі дозвіл на реекспорт своїх танків Leopard німецького виробництва в Україну»,– пише Bloomberg.

 

Bloomberg нагадує, що німецький закон вимагає дозволу на реекспорт своєї військової техніки, а це означає, що сотні танків Leopard у Європі можуть бути відправлені до України лише за згодою Берліна.

 

Президент Джо Байден готовий передати Україні 10 танків Abrams, аби посилити тиск на Німеччину, щоб та передала Києву танки Leopard 2.

 

Як зазначається, оскільки Україна готується до можливої ескалації бойових дій навесні, дебати про відправку бойових танків для підтримки київських військових та можливе повернення території стали гарячою темою для союзників НАТО.

 

Вранці  24 січня генсек НАТО Столтенберг завив,  що країни "можуть готувати" танки Leopard до передачі Україні, бо "невдовзі буде рішення".

 

Трохи згодом стало відомо, що Польща запросила дозвіл Німеччини на постачання танків Leopard 2 до України.

 

Як  повідомляла УМ, після зустрічі Глави Міноборони Німеччини з генсеком НАТО ситуація щодо танків не змінилася. Берлін все ще не ухвалив рішення щодо передачі танків Leopard Україні заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.