Ле Пен критикує рішення Макрона відправити танки Leclerc в Україну.

14:55, 24.01.2023
Ле Пен критикує рішення Макрона відправити танки Leclerc в Україну.

Франція тягне Леопардів за хвіст і виступає проти їх поставки в Україну

Лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен виступила проти відправки танків в Україну, заявивши, що це може призвести до ще більшого конфлікту з Росією.

 

Як інформує Україна молода, про це пише Euractiv. 

 

Франція і Захід не повинні відправляти важкі танки в Україну, заявила Ле Пен після того, як президент Еммануель Макрон заявив, що не виключає відправки танків Leclerc в Україну.

 

«Чи не зробить все це війну ще гіршою?» - запитала вона в інтерв'ю у понеділок.

 

Вона додала, що ескалація ризикує "інтернаціоналізувати конфлікт" і "відійти від мирного вирішення шляхом переговорів".

 

Макрон у неділю заявив, що міністру оборони Себастьяну Лекорню доручено попрацювати над можливістю постачання важких танків в Україну.  

 

Президент також додав, що постачання важкого озброєння має бути скоординоване з "нашими основними союзниками" без "ослаблення нашої власної обороноздатності".

 

На початку цього місяця Франція, Німеччина і США пообіцяли надати французькі легкі танки AMX-10 RC, 40 німецьких БМП Marder і 50 бойових машин Bradley.

 

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак пообіцяла надати Україні 14 танків Challenger2, що робить її першою західною країною, яка постачатиме важкі танки, на яких наполягав Київ.

 

Як повідомляла УМ, навіть після зустрічі Глави Міноборони Німеччини з генсеком НАТО ситуація щодо танків не змінилас. Берлін все ще не ухвалив рішення щодо передачі танків Leopard Україні заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

 

Міноборони Франції планує поставити Україні легкі колісні танки AMX-10RC протягом  двох місяців.Це перший випадок, коли танки західного виробництва будуть поставлені українським збройним силам.