Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов пішов у відставку через харчовий скандал

10:14, 24.01.2023
Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов пішов у відставку через харчовий скандал

В’ячеслав Шаповалов йде з Міноборони. (Фото: сайт Міноборони)

У відставку на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для харчування українських військових подав заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 24 січня на сайті Міноборони.

 

«В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування.

 

Міністр оборони підтримав прохання Шаповалова щодо його звільнення з посади заступника», - сказано в повідомлені Міноборони.

 

У відомстві додають, що "не зважаючи на те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла".

 

 

При цьому, Міністерство оборони України вважає, що такий крок дозволить зберегти довіру суспільства та міжнародних партнерів та забезпечити об’єктивність під час додаткових уточнень та можливих розслідувань. 
 
Також наголошується, що Шаповалов працював "з максимальною відповідальністю" і "незважаючи на шалений опір", зміг "не тільки налагодити поточну роботу у критичних умовах війни, коли армія збільшилася у рази", а й "реалізувати низку реформ".
 
Серед яких, зокрема відомство називає демонополізацію послуги харчування ЗСУ, знищення монополії у секторі забезпечення паливо-мастильними матеріалами, створення "запасу міцності" з чверті мільйона бронежилетів та понад 150 тисяч шоломів, а також форми та інших предметів речового забезпечення солдатів.
 

Як повідомляла УМ, НАБУ розслідує скандальний контракт на харчування для ЗСУ.

 

Напередодні Резніков по пунктах відреагував на харовий скандал