Мобілізація в рф: особливу увагу приділять мобікам з Москви та центральних регіонів

15:24, 18.01.2023
Мобілізація в рф: особливу увагу приділять мобікам з Москви та центральних регіонів

Росія збирає на війну з Україною новоспечених «мобіків»

У росії незабаром оголосить нову хвилю «могилізації». Вона супроводжуватиметьс підвищеною увагою до жителів центральних регіонів. Аби запобігти скупченню людей та акціям протесту,  Москва запроваджує «добровольчі патрулі».

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки.

 

Так, передбачається, що нова хвиля мобілізації в РФ характеризуватиметься підвищеною увагою до населення так званих «центральних регіонів» країни.

 

«Зокрема, на підприємства столиці РФ прибувають групи співробітників військкоматів для проведення "агітаційних заходів" серед працівників»,– йдеться в повідомленні.

 

Повідомляється, що вказані заходи супроводжуються моральним тиском і, подекуди, залякуванням людей. Загалом найбільший інтерес у військкомів викликають чоловіки віком 40-55 років, що відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності.

 

«Ще один вид «повинності» для москвичів – участь у "добровольчих патрулях". Для цього формуються групи з 3-5 людей, які патрулюють центральні вулиці, площі, місця поблизу станцій метро та великих торгових центрів»,– повідомили в ГУР.

 

Зазначається, що їхнє завдання полягає в тому, щоб запобігати скупченню людей кількістю понад 20 осіб, аби не допустити можливих акцій протесту.

Крім того, в Росії чиниться тиск на власників комерційних підприємств і приватних підприємців з метою здійснення "добровільних" пожертв на користь ЗС РФ.

 

«Подекуди розміри таких поборів сягають кількох мільйонів рублів. Це, в свою чергу, примушує підприємців зменшувати витрати на розвиток бізнесу та зарплати співробітників. В багатьох випадках власники бізнесів вимушені скорочувати кількість утримуваних закладів та об’єм послуг»,– зазначили в ГУР.

 

Також проводиться агітаційна робота, спрямована на іноземних громадян, першочергово – мігрантів із колишніх республік СРСР. Так, чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства РФ, пропонують підписати контракт на проходження військової служби для вирішення питання з отриманням громадянства автоматично.

 

Представник Президента в Верховній Раді, член комітету нацбезпеки Федір Веніславський повідомив, що у РФ оголосять про нову мобілізацію протягом тижня-двох.

 

Тим часом у Генштабі розповіли про плани Росії – через не досягнення своїх стратегічних планів у 2022 році, вона перейде до ведення війни на виснаження.

 

Як повідомляла УМ, до оголошення чергової хвилі мобілізації кремль поступово готує росіян і створює для цього відповідне інформаційне тло. Російська влада також планує придушувати протести призовників та їхніх родичів.