«Нові територіальні реалії»: вимоги рф до України неприйнятні – Блінкен

08:53, 18.01.2023
«Нові територіальні реалії»: вимоги рф до України неприйнятні – Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен - категорично розкритикував "нові" російські ініціативи.

 Неприйнятними та шкідливими для налагодження мирного переговорного процесу США вважають вимоги росії до України враховувати "нові територіальні реалії".

 

Як інформує УМ, про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі

 

«Російські вимоги до України визнати нові територіальні реалії є неприйнятними та не дозволяють налагодити переговорний процес», - сказав, зокрема, Блінкен.

 

Він також наголосив, що США разом із союзниками забезпечують Україну всім необхідним, щоби вона добилася успіху в протистоянні російській агресії.

 

"Найшвидший шлях досягти стійкого завершення цієї війни, дійти до дипломатії, до переговорів – це посилити Україну на полі бою. Це саме те, що ми робимо", – сказав держсекретар США.

 

Що цьому передувало: На початку січня президент Росії Володимир Путін заявив президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану, що РФ відкрита до діалогу щодо України, але Києву треба враховувати "нові територіальні реалії".

 

Як повідомляла УМ, держсекретар США Блінкен прилетить до Києва на Водохреща.