Соледар не здається: за місто тривають жорстокі бої

17:49, 14.01.2023
Соледар не здається: за місто тривають жорстокі бої

Бої в районі Соледару тривають запеклі й безжальні. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

За Соледар, що на Донеччині тривають жорсткі бої і, війська російської федерації зазнають великих втрат.

 

Як інформує УМ, про це 14 січня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

 

"Жорстокі бої за Соледар тривають. Наші воїни відбивають безперервні атаки ворога - і вдень, і вночі", - зазначила Маляр.

 

За її словами, ворог зазнає великих втрат, але продовжує виконувати злочинні накази свого командування.

 

 

Водночас Генштаб ЗСУ повідомляє: "Бої в районі Соледару тривають запеклі й безжальні. Увага – щосекундна, зброя – або в постійному використанні, або в постійній готовності. 
 
Регулярна зміна тактики ворога вимагала гнучкості алгоритму дій наших підрозділів. Запорукою успішних дій стала універсальність воїнів-десантників". 
 
У Генштабі додають, що управління, контроль і координація дій командування виявилися на найвищому рівні.
 
"А враховуючи те, що багато хто з бійців пройшли тут бойове хрещення, підрозділи Десантно-штурмових військ гідно витримали ці надзвичайно складні випробування. Боротьба триває!", - йдеться у повідомленні.
 
Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що російські війська понад 4 місяці безуспішно намагаються взяти Бахмут, а спроби захопити Соледар пов’язані з намірами ворога отримати контроль над дорогою до Бахмута, щоб перекидати туди свою техніку та озброєння.

 

Як повідомляла УМ, українське керівництво напередодні спростувало російські фейки про захоплення Соледара, показавши відео з бійцями ЗСУ в центрі міста.