ОПК рф залучає працю засуджених

11:00, 13.01.2023
ОПК рф залучає працю засуджених

Російські тюремщикинезабаром будуть працювати на виробництві зброї

Росія планує залучити на виробництво зброї для війни в Україні щонайменше 250 в’язнів, щоб  задовольнити потреби. 

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії в п’ятницю.

 

Відзначається, що у листопаді 2022 року Уралвагонзавод, найбільший у Росії виробник танків, повідомив місцевим ЗМІ, що після зустрічі з Федеральною службою виконання покарань (ФСИН) він прийме на роботу 250 ув'язнених.

 

У Росії існує давня традиція використання праці ув'язнених, але з 2017 року примусові роботи як окреме кримінальне покарання було введене знову.

 

ФСИН, що має один із найвищих показників позбавлення волі у світі, контролює імперію з понад 400 000 ув'язнених, і часто звинувачується в крайній жорстокості та корупції.

 

Тюремне населення є унікальним людським ресурсом, який російські лідери можуть використовувати для підтримки війни в Україні, яку РФ називає "спеціальною військовою операцією", у той час як добровольці залишаються в дефіциті, стверджують британські розвідники.

 

Праця ув'язнених, ймовірно, буде особливо затребувана виробниками низькотехнологічної зброї, такими як Уралвагонзавод, які майже напевно зазнають сильного тиску з боку Москви через потребу збільшення обсягів виробництва.

 

Нагадаємо, раніше британська розвідка розповіла про роль російських десантників у боях на підступах до Кремінної.  
 


Як повідомляла УМ, Міністр оборони росії Сергій Шойгу оголосив президенту-диктатору рф путіну, що до України відправили 82 тисячі мобілізованих і «часткова мобілізація» уже завершилася.