Дев'ять регіонів України обстріляли рашисти упродовж доби, є руйнування – зведення ОВА

10:22, 09.01.2023
Дев'ять регіонів України обстріляли рашисти упродовж доби, є руйнування – зведення ОВА

Обстріли Українських населених пунктів росіяни не припиняють ні на день.

За добу армія російських загарбників завдала ударів по дев'яти областях України.

 

Як інформує УМ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 9 січня.

 

У Чернігівській області ворог двічі обстріляв за добу Новгород-Сіверський район з мінометів та артилерії. Також зафіксовано скидання боєприпаса з БПЛА. Пошкоджений автомобіль.

 

У Сумській області вночі росіяни здійснили обстріл південно-східної околиці Зноб-Новгородської громади, імовірно, із САУ. Зафіксовано 17 ударів.

 

Також ввечері з території рф була обстріляна Серединобудська громада, а зранку з артилерії - Есманьська громада.

 

Минулої доби 144 удари завдала російська армія по Сумщині. Під обстрілами перебували Есманьська, Миропільська, Новослобідська, Білопільська та Хотінська громади.

 

У Запорізькій області за добу війська рф обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Дорожнянка, Малинівка, Новоандріївка, Лугівське, Щербаки, Кам'янське, Малі Щербаки, Степове, Залізничне, Ольгівське, Новоданилівка, Чарівне, Магдалинівка, Мала Токмачка, Білогір'я, Степове, Плавні. Є руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

 

У Дніпропетровській області вночі росіяни знову вели вогонь по Нікопольському району із важкої артилерії. Під обстрілами опинились Червоногригорівська та Марганецька громади.

 

У Харківській області на Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Стариця, Чугунівка, Мілове, Колодязне і Новомлинськ.

 

На Куп’янському напрямку із танків та ствольної артилерії ворог обстріляв райони Дворічної, Першотравневого, Іванівки і Крохмального. У Куп'янську пошкоджено господарські споруди. У селі Вовчанські Хутори Чугуївського району зруйновано приватний будинок, сталася масштабна пожежа.

 

У Луганській області на Куп’янському напрямку з танків та ствольної артилерії росіяни обстріляли райони Стельмахівки і М’ясожарівки.

 

На Лиманському напрямку вогневого впливу ворога зазнали Макіївка, Площанка, Невське, Кузьмине, Червонопопівка і Діброва.

 

У Донецькій області вночі обстріли тривали по лінії фронту, зокрема в районі села Серебрянка Сіверської громади та міста Сіверськ. Також були обстріляні околиці Званівської, Мар'їнської та Очеретинської громад.

 

Напруженою ситуація є в районі Торецька, Авдіївки та Бахмута. Минулої доби під вогнем перебували Авдіївка (житловий сектор), Бахмут (житловий сектор), Карлівка (водосховище), Торецьк (житловий сектор), Соледар (житловий сектор), Курахове (енергетичне підприємство), Вовчанка (житловий сектор), Курахівка (житловий сектор), Костянтинівка (завод неформованих виробів), Краматорськ (житловий сектор).

 

У Миколаївській області вчора вдень ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

 

У Херсонській області загарбники не припиняють обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. Вчергове під ураження російських реактивних систем залпового вогню потрапив Херсон, ворог ударив по Таврійському мікрорайону. Для атаки росіяни використали запалювальні боєприпаси. Жертв немає.

 

В цілому за добу через російські атаки на Херсонщині троє людей поранені. У Великоолександрівській громаді на міні підірвався місцевий житель. З мінно-вибуховою травмою ноги його госпіталізували.

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники проводять рейди з вилучення з обігу гривні на тимчасово захоплених територіях Луганської області.