Інтерактивну мапу з вибухонебезпечними територіями розробили в ДСНС

12:32, 06.01.2023
Інтерактивну мапу з вибухонебезпечними територіями розробили в ДСНС

Інтерактивна карта. (Фото: Фейсбук ДСНС)

Для вивчення безпечних розмінованих маршрутів для українців створили інтерактивну мапу. Сервіс доступний на сайті ДСНС, а також як застосунок для смартфона.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на фейсбук-сторінці ДСНС.

 

На карті відображаються як розміновані локації України, так і місцевість, де можуть бути вибухонебезпечні предмети. Інформація для сервісу надає ДСНС, а похибка може становити 30-100 метрів.

 

"Рекомендуємо використовувати інформацію з інтерактивної картки під час відвідин місць, де велися бойові дії. Користуйтеся спершу нею, а не навігаторами чи власною впевненістю у тому, що пощастить", – додали у службі.

 

Сервіс доступний за посиланням. Можна також завантажити додаток тут.

 

На карті можна помітити помаранчеві зони це місця, де велися бойові дії і ворог міг залишити вибухонебезпечні предмети. Якщо наблизити потрібну локацію, то конкретні точки будуть позначені колами жовтого чи червоного кольору. Жовтий колір говорить про непідтверджену небезпечну зону, а червоний - про підтверджену небезпеку на цій місцевості.

 

Варто зазначити, що у разі виявлення вибухонебезпечного чи підозрілого предмета в жодному разі не можна до нього наближатися та чіпати. Потрібно відійти на безпечну зону, позначити небезпечну зону, попередити про локацію інших та зателефонувати до поліції чи ДСНС.

 

У ДСНС розробили інтерактивну мапу з вибухонебезпечними територіями 01

 

Нагадаємо, запустили онлайн-мапу пунктів обігріву по Україні.

 

Також розробили онлайн-карту про широкомасштабне вторгнення РФ в Україну.

 

Як повідомляла УМ, підполковник ДСНС Сергій Гоцуляк з Тернопільщини загинув під Ізюмом.