Patriot в Україні розгорнуть найближчим часом – Кулеба

12:38, 04.01.2023
Patriot в Україні розгорнуть найближчим часом – Кулеба

Patriot почне захищати Україну в максимально стислі терміни.

У максимально стислі терміни американська система Patriot прибуде в Україну. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася.

 

Як інформує УМ, про це повідомив глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в середу 4 січня.

 

"Минулий рік ми завершили революційним рішенням про надання Україні американських систем Patriot, про що домовилися лідери України та США Володимир Зеленський і Джозеф Байден.

 

Очікуємо розгортання "Петріотів" у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем вже розпочалася", - заявив Кулеба.

 

У грудні Вашингтон оголосив про надання чергового пакета військової допомоги майже на $2 млрд, в якому було анонсовано постачання першої батареї комплексу протиракетної оборони Patriot для України. Раніше повідомлялося, що українські військові вже розпочали курс підготовки щодо роботи з цими системами.

 

Для України розроблено спеціальний план підготовки військових до роботи на системах Patriot.

 

Як повідомляла УМ, навчання українських військових роботі з системою протиракетної оборони Patriot на військовій базі в США – таку можливість розглядають в Пентагоні.