Маріупольський морський порт окупанти перетворюють на військову базу – Андрющенко

11:59, 04.01.2023
Маріупольський морський порт окупанти перетворюють на військову базу – Андрющенко

Маріупольський морський порт. (Фото: Телеграм Андрющенко Time)

Маріупольський морський порт російські загарбники поступово перетворюють на військову базу. Усіх маріупольців, які працювали у порту, звільнили, а на їхнє місце приїхали працівники з рф.

 

Як інформує УМ, про це 4 січня повідомив радник мера міста Петра Андрющенка у Телеграм.

 

"Морський порт окупанти поступово перетворюють на військову базу. Наприкінці грудня з порту звільнено всіх маріупольців (за винятком окремих фахівців-колаборантів) та завезено працівників із московії. Розпочато роботи з поділу причалів на умовно цивільні та умовно військові", - розповів він.

 

Наразі, за словами Андрющенка, до акваторії порту можуть заходити невеликі судна класу річка-море РМЗ. Однак це не перешкоджає налагодженню поставок ворожого військового обладнання.

 

"Поки що фіксуємо поодинокі несистемні заходи в порт РМ3 з будматеріалами та контейнерами невідомого вмісту", - додав він.

 

Крім того, Андрющенко розповів, що у бік півночі Донецької області відновився рух ворожої техніки. Також повідомляється про велике накопичення військової техніки та живої сили перед в'їздом до Бердянська з Маріупольського кільця.

 

Як повідомляла УМ, стирають історію: у Маріуполі росіяни донищують вцілілі пам’ятки культури.