Рокитнянська «свята корова»: місцевий депутат чинив опір та погрожував патрульним

12:32, 03.01.2023
Рокитнянська «свята корова»: місцевий депутат чинив опір та погрожував патрульним

Відчуття безкарності рокитнянського депутата вражають.

У селищі Рокитне, що на Київщині, під час патрулювання, поблизу АЗС, працівники відділу реагування патрульної поліції в комендантську годину зупинили автомобіль "Audi", водій якого перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

 

Як інформує УМ, про це 3 січня повідомили в департаменті комунікацій поліції Київської області у Фейсбуці.

 

Зауважимо, що подія відбулась 24 грудня, втім правоохоронці повідомили про неї лише зараз.

 

Як зазначається, під час документування водія, на місце події під’їхав автомобіль "Mitsubishі", під керуванням 65-річного місцевого представника влади, який вийшов з автомобіля та почав безпідставно звинувачувати працівників поліції.

 

"У подальшому депутат спровокував конфліктну ситуацію, агресивно себе поводив по відношенню до силовиків, законним вимогам яких чинив непокору, зірвав нагрудну бодікамеру та пошкодив її, водночас погрожуючи поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події", - зазначають правоохоронці.

 

Яку політсилу представляв депутат, не повідомляється.

 

Слідчі, за фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу розпочали досудове розслідування [ч.1 ст.345 ККУ]. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Як повідомляла УМ, американська письменниця Мітці Пердью передала поліції Чорнобиля 8 авто.