В Україні всі лікарні забезпечені генераторами

17:17, 31.12.2022
В Україні всі лікарні забезпечені генераторами

Знеструмлення не страшне: усі лікарні забезпечені генераторами— МОЗ

Керівниця директорату медичних послуг МОЗ Олександра Машкевич запевнила, що усі заклади охорони здоров’я України забезпечені альтернативними джерелами живлення на випадок відключень електроенергії.

 

Як інформує Україна молода, про це вона повідомила  в ефірі телемарафону.

 

«Ми всі з вами повинні готуватися до непередбачуваних ситуацій. Ми бачимо, що ворог, на жаль, б’є по об’єктах критичної інфраструктури, так само і по медичним закладам. Усі наші лікарні заклади охорони здоров’я забезпечені альтернативним джерелом живлення»,- зазначила Машкевич.

 

Таким чином, наголосила вона, «якщо пацієнту необхідна буде екстрена медична допомога і госпіталізація, жодним чином вона не буде обмежена і пацієнт допомогу отримає у стаціонарі».

 

Крім того, вона порадила українцям дізнатися альтернативний номер телефону свого сімейного лікаря та мати в запасі необхідні ліки, особливо якщо пацієнт постійно приймає якийсь препарат.

 

Як відомо, раніше в Національній службі здоров'я надали поради українцям, як завчасно перед святами подбати про доступ до медичної допомоги, адже вона може знадобитися раптово.

 

Як повідомляла УМ, заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич  заявила, що у випадку тривалого відключення світла в Україні, планові госпіталізації та операції у лікарнях будуть призупинені з метою не перевантажувати заклади.